Gazi Eğitim Fakültesi
Almanca Öğretmenliği

Program Adı

Almanca Öğretmenliği

 

Eğitim-Öğretim Modeli

Örgün

 

Programın İçeriği

Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalında iki Profesör, dört Doçent, bir Doktor Öğretim Üyesi ve iki Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Yaklaşık 270 öğrencinin öğrenim gördüğü Anabilim Dalının amacı; öğrencileri, Alman Dilbilimi, Alman Edebiyatı ve Dil Öğretimi konularında yetiştirmek ve Alman dilini ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine öğretecek düzeye getirmektir. Dört yıl süren lisans programına başlamadan önce bir yıllık hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamak gereklidir. Almanca hazırlık sınıfını başarıyla bitiren ya da Almanca hazırlık muafiyet sınavını geçen öğrenciler birinci sınıf derslerini almaya hak kazanırlar. Öğrencinin mezun olabilmesi için, alması gereken dersleri başarı ile tamamlamış ve böylece 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı genel not ortalamasını sağlamış olması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması gerekmektedir.

 

Eğitim-Öğretimin Gerçekleştiği Yer

Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Beşevler Yerleşkesi, Emniyet Mahallesi, Bandırma Caddesi, No:6/9

Yenimahalle/ANKARA

 

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı

Program zorunlu hazırlık içermektedir.

 

Öğrenim Ücreti

Programda, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen süre içinde, eğitim almakta olan öğrencilerin öğrenci katkı payı tutarı Devlet tarafından karşılanır. Ayrıntılı bilgiye, her eğitim-öğretim yılı için yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı incelenmelidir.    

 

Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemesi

Yok

 

Ders Uygulamasında Gerekli Malzemeler

Yok

 

Staj Koşulları

MEB'e bağlı liselerde son sınıfta öğretmenlik uygulaması dersi kapsamında staj yapılmaktadır.

 

Kısmi Zamanlı Çalışma İmkânı

Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin (http://odm.gazi.edu.tr/) yürütücülüğünde; öğrenci çalıştırmak isteyen birimlerden alınan talepler ve Üniversitenin imkânları doğrultusunda Üniversite Yönetim Kurulunda belirlenen kontenjan sayısınca, ihtiyacı olan öğrencilere Üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı statüde iş imkânı sağlanır.

 

Yurt İmkânı

Üniversitemizce yurt imkânı sağlanamamakla birlikte yerleşkelerimiz yakınlarında Devlet yurtları ile özel yurtlar bulunmaktadır.

 

Burs İmkânı

KYK Bursları, TEV Bursları ve Özel Burslar ile Yemek Bursu hakkında Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin internet sayfasında (http://odm.gazi.edu.tr/) bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 

Program hakkında ayrıntılı bilgi (Bilgi Paketi) için bakınız:

https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=05&curSunit=56666884