TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu
Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi

Program Adı

Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi

 

Eğitim-Öğretim Modeli

Örgün

 

Programın İçeriği

2 yıllık önlisans programı olup, kontrol ve otomasyon uygulamaları ile diğer mesleki dersleri içermektedir. Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi uygulamaları, dünyada ve ülkemizde endüstriden tarıma çok geniş bir alana yayılmış, disiplinler arası bir branştır. Yüksek performanslı cihazlar ve makineler Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi ile oluşturulduğu için, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi son yıllarda giderek popüler hale gelmiştir. Elektrik ve kontrol sistemleri bir bütün olarak ele alınıp, tasarım ve uygulama ile ilgili çözüm üreterek endüstriyel uygulama alanlarında kontrol sistemlerinde ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanmaktadır. Birçok kuruluşun otomatik sistemlerden yararlandığı ve Endüstri 4.0’a geçiş yaptığı bu süreçte kalifiye elemana ihtiyaç duymakta ve bu eleman ihtiyacını gidermekte yükseköğretim kurumlarına ciddi bir görev düşmektedir. Benzer şekilde elektrikli araçlar ve otonom sistemler ile savunma sanayisinde kontrol sistemlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda, ayrıca insansız hava araçlarının uzaktan kontrolünün millileştirilmesi gibi projelerde de donanımlı ve el beceresi yüksek teknik personelin yükseköğretim kurumları ve sanayi iş birliği-desteği ile yetiştirilmeleri oldukça önem arz etmektedir.

 

Eğitim-Öğretimin Gerçekleştiği Yer

Gazi Üniversitesi, TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu, Aydın Mahallesi, Aydın Küme Evleri, 1.Cadde,  No: 79/A Kahramankazan / ANKARA

 

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı

Yok

 

Öğrenim Ücreti

Programda, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen süre içinde, eğitim almakta olan öğrencilerin öğrenci katkı payı tutarı Devlet tarafından karşılanır. Ayrıntılı bilgiye, her eğitim-öğretim yılı için yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı incelenmelidir.    

 

Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemesi

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemesi yoktur.

 

Ders Uygulamasında Gerekli Malzemeler

Uygulamalı derslerimiz yüksekokulumuz bünyesindeki bilgisayar laboratuvarlarında yapılmaktadır. Öğrencilerimizin eğitimleri sırasında ihtiyaç duydukları malzemeler okulumuz imkânları ile karşılanmaktadır.

 

Staj Koşulları

Bu program öğrencileri Gazi Üniversitesi Staj-İşyeri Eğitimi Yönergesi kapsamında gerçekleştirilen zorunlu yaz stajına tabidirler.

 

Kısmi Zamanlı Çalışma İmkânı

Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin (http://odm.gazi.edu.tr/) yürütücülüğünde; öğrenci çalıştırmak isteyen birimlerden alınan talepler ve Üniversitenin imkânları doğrultusunda Üniversite Yönetim Kurulunda belirlenen kontenjan sayısınca, ihtiyacı olan öğrencilere Üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı statüde iş imkânı sağlanır.

 

Yurt İmkânı

Üniversitemizce yurt imkânı sağlanamamakla birlikte yerleşkelerimiz yakınlarında Devlet yurtları ile özel yurtlar bulunmaktadır.

 

Burs İmkânı

KYK Bursları, TEV Bursları ve Özel Burslar ile Yemek Bursu hakkında Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin internet sayfasında (http://odm.gazi.edu.tr/) bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 

Program hakkında ayrıntılı bilgi (Bilgi Paketi) için bakınız:

https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=38&curSunit=8664641185