Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Yönetim Bilişim Sistemleri

Program Adı

Yönetim Bilişim Sistemleri

 

Eğitim-Öğretim Modeli

Örgün

 

Programın İçeriği

Yönetim Bilişim Sistemleri, kurum ve işletmelerde, bilginin bir kaynak olarak işlenmesi, kullanılması ve yönetilmesi için gerekli tüm faaliyetleri ve sistemleri ele alan bir disiplindir. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü Gazi Üniversitesinde YÖK'ün 18.12.2020 tarihli ve E75850160-101.03.01-81627 sayılı yazısı ile Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde 2020 yılında açılmıştır. İlk öğrencilerini 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz döneminde YKS sınavı EA puan türüne göre alarak lisans eğitimi vermeye başlamıştır. Programın amacı günümüz teknoloji toplumuna adını veren bilgiyi üretme, işleme, kullanma, depolama, paylaşma ve erişim gibi bilgi yönetiminde kullanılan yöntem, süreç ve sistemlerin planlanması, tasarlanması, kurulması ve yönetilmesi süreçlerini anlayabilme becerisi kazandırmaktır.

Disiplinlerarası bir bilim alanı olması nedeniyle yönetim bilişim sistemleri mezunları yapay zekâ, iş zekâsı, sosyal ağ analizi, girişimcilik, lojistik yönetimi, siber güvenlik, robotik, yazılım geliştirme, mobil programlama, bankacılık, blok zinciri, endüstri 4.0, bulut bilişim, yeni medya, büyük veri, e-ticaret, yazılım geliştirme, görsel programlama, bilişim, bilgi güvenliği gibi istihdam alanlarında çalışabilmektedir. YBS mezunlarını bekleyen kariyer olanaklarının bazıları ise şunlardır: Yönetim bilişim sistemleri uzmanı, proje yöneticisi, sistem analisti, ERP uzmanı, CIO (Chief Information Officer), veri bilimci, iş analisti, insan kaynakları uzmanı, e-ticaret uzmanı, sosyal ağ uzmanı, SEO (arama motoru optimizasyonu) uzmanı Gazi Üniversite Yönetim Bilişim Sistemleri (Gazi YBS) bölümü bilgisayar bilimleri ve işletme disiplinlerinden sentezlenen güncel ders içeriklerine sahip olup, güncel teknolojilere hâkim, donanımlı akademik kadrosuyla hizmet vermektedir. Fakültemizin merkez kampüste yer alması nedeniyle öğrencilerimiz üniversitemizin sosyal, kültürel ve teknolojik imkânlarına sahiptir.

 

Eğitim-Öğretimin Gerçekleştiği Yer

Gazi Üniversitesi Merkez Yerleşke TOKİ C Blok  

ANKARA

 

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı

Yok

 

Öğrenim Ücreti

Programda, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen süre içinde, eğitim almakta olan öğrencilerin öğrenci katkı payı tutarı Devlet tarafından karşılanır. Ayrıntılı bilgiye, her eğitim-öğretim yılı için yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı incelenmelidir.  

 

Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemesi

Serbest kıyafet uygulanmaktadır.

 

Ders Uygulamasında Gerekli Malzemeler

Uygulama ve laboratuvarlar için gerekli cihaz ve sarf malzemeler Bölümümüzce karşılanmaktadır.

 

Kısmi Zamanlı Çalışma İmkânı

Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin (http://odm.gazi.edu.tr/) yürütücülüğünde; öğrenci çalıştırmak isteyen birimlerden alınan talepler ve Üniversitenin imkânları doğrultusunda Üniversite Yönetim Kurulunda belirlenen kontenjan sayısınca, ihtiyacı olan öğrencilere Üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı statüde iş imkânı sağlanır. 

Yurt İmkânı

Üniversitemizce yurt imkânı sağlanamamakla birlikte yerleşkelerimiz yakınlarında Devlet yurtları ile özel yurtlar bulunmaktadır.

 

Burs İmkânı

KYK Bursları, TEV Bursları ve Özel Burslar ile Yemek Bursu hakkında Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin internet sayfasında (http://odm.gazi.edu.tr/) bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 

Program hakkında ayrıntılı bilgi (Bilgi Paketi) için bakınız:

https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=42&curSunit=8664641740